Hoppa till sidans innehåll

Alexander mästare i knepiga förhållanden

02 JAN 2010 21:35
Alexander Sahlin tog sitt 18:e SM-tecken vid 2009 års uppskjutna tävling på Glan vid Norrköping.
  • Skapad: 02 JAN 2010 21:35

Många var på Glan men få var drakseglare

Mot alla odds kunde 2009 års SM äntligen genomföras. Den enda dugliga isen som rapporterats fanns på Glan vid Norrköping. Prognoserna talade om svaga vindar, låg temperatur och eventuella snöbyar. Väl på plats kunde vi konstatera att den knaggliga isen var rätt jobbig i höga farter och att det lätta snöfallet dagen innan blåst ihop till rejäla tungkörda drivor.

Klas Andersson var snabbast i den avbrutna seglingen 

På förmiddagen provades ett race i den svaga nyckfulla vinden men efter bara två av de tre varven var maxtiden ute. Klas Andersson hittade en egen vindby och var långt före alla andra.

Alexander ryckte direkt i starten 

Efter fikat kom det ny vind från molnskärmen som kunde anas över land. Vindmätning visade ca 4 m/s vilket borde räcka. För att tjäna tid startade nu drakarna bara ett par minuter efter Kitewing-klassen. Alexander tog ledningen direkt. På slören utmanades han av Klas. På andra kryssen hittade Lars vind på högersidan och kom ifatt täten. På tredje kryssen parkerade han istället på samma sida. Alexander kunde i alla fall till slut hålla undan för i tur och ordning Klas Andersson, Tomas Forsman, Lars Fromell, Sture Nyholm och Torgny Lagerstedt.

Det var upp och ner för Fromell  

Kitewing körde i skymningen ytterligare ett race medan drakarna avstod efter snabb överläggning av styrelsen. Eftersom vinden ökat något och sikten försämrats ville vi inte riskera att någon körde in i en snöhög och skadade sig.

Torgny kämpar med Klas i lovart 

Sammanfattningsvis hade vi en fin men kall dag på isen. Uppslutningen var dålig men det blir nog bättre om ett par veckor när vi hoppas kunna köra SM 2010.

Tomas var bara en skugga  

Sture till synes rökt

Skribent: Tomas Forsman

VM 2022
14-19 feb
Estland


Svenska Isseglarförbundet
Svenska Isseglarförbundets logotyp

Is och snösegling i Sverige
Facebook Kitewing Sweden

Köp & sälj Issegling
Facebook köp sälj Issegling

 

 Köp Draksegel 

SAIL365-logga

Surfspot Logga

 

Företagsevent?
Presentkort?
Kolla!

OutdoorEvents

Postadress:
SS Skridskoseglarna - Issegling
Torgny Lagerstedt, Döbelnsgatan 89
11352 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707778785
E-post: torgny.lagerstedt@bl...

Se all info