Hoppa till sidans innehåll

Årsmötet - handlingar

05 NOV 2013 21:50
Här följer handlingar att ta del av inför årsmötet lördag 16 nov.
 • Skapad: 05 NOV 2013 21:50

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 JULI 2012 - 30 JUNI 2013

Verksamhetsårets årsmöte genomfördes på Scandic Hotel i Västerås 20 oktober.

Tidigare Svenska Kitewingsällskapet och Sällskapet Skridskoseglarna gick då samman under det senare namnet. Orsakerna till sammanslagningen var framför allt att vi redan samarrangerar våra större tävlingar och att vi förenklar administrationen med en styrelse istället för två.

 

Årsmötet valde till styrelsen Tomas Forsman (1 år), Mikael Flodström (1 år), Torgny Lagerstedt (2 år), Magnus Nordström (2 år), Johan Fromell (2 år) och Carl James (1 år) samt som suppleanter Lars Wall (1 år) och Alexander Sahlin (2 år).

 

Säsongens program började 18 november med kortbanesegling på Studenternas IP i Uppsala. Tyvärr uteblev vinden nästan helt men vi fick möjlighet att visa upp våra prylar för intresserade åskådare. Tiotalet seglare inklusive ett par juniortjejer deltog. Helgen 15-16 december var planen att genomföra en träningstävling på kortbana för att ge seglare och tävlingsledning övning i denna nya disciplin. Arrangemanget ställdes in på grund av dåliga isar.

 

Ett nytt system för SM testades med fyra fastslagna helger med avsikt att attrahera fler seglare vid dessa tillfällen. Tanken var att i första hand tävla på course (lång triangelbana) på lördagen och om möjligt följa upp med short track (kort halvvindsbana) på söndagen. För draksegel räknades som vanligt första genomförda tävlingsdag som SM. Kitewing däremot avsåg räkna ihop delseglingar från alla SM-helger i sitt SM.

 

Första SM-helgen 12-13 januari ställdes in på grund av dåliga isförhållanden men den andra helgen 26-27 januari blev det seglingar. Kitewing genomförde ett antal course race och short track race på Kanholmsfjärden utanför Värmdö i Stockholm. Samma helg körde drakseglarna sitt SM i course på Vänern vid Värmlandsnäs. Det här var första gången klasserna genomförde SM-seglingar samtidigt på olika platser. Att det blev så berodde på att Kitewing ville samköra med Ice Cup Sweden som var bestämt till Stockholm medan drakseglarna hittade större och bättre isar på Vänern. Drakseglarnas SM togs hem av Alexander Sahlin för 20:e gången. Efter att vi följande veckor fick ställa in SM-helgerna 9-10 februari och 16-17 februari på grund av dåliga isar stod det klart att Alexander Larsson tog hem course-SM i Kitewing medan Carl James vann short track-SM för Kitewing.

 

WISSA-VM genomfördes 2-10 mars i Kalajoki i Norra Finland med 107 deltagare i tre klasser varav drakar och Kitwing deltog i ”hand held sail” i grenarna course och short track. Den svenska truppen utgjordes av Johan Sjöstrand, Carl James, Alexander Larsson, Lars Fromell, Johan Fromell, Jenny Back och Åke Olsson. Tävlingarna blev inget annat än succé för Sverige med guld (Alex), silver (Lars) och brons (Johan) i short track (och dessutom var Jenny fyra och Carl femma) och silver i course (Alex).

 

Vi utnyttjade denna säsong sparsamt möjligheten att med mass-SMS med kort varsel kunna tipsa intresserade seglare om att aktiviteter är på gång. Fortfarande gäller att den som vill vara med på mass-SMS-listan ska ge sitt mobilnummer till vår sekreterare Torgny Lagerstedt.

 

Styrelsen höll under säsongen ett antal protokollförda telefonmöten.

 

Ekonomiskt startade verksamhetsåret med ett saldo på 5225 SEK och slutade med ett saldo på 65015,28 SEK. Vid verksamhetsårets slut var dock inte samtliga utlägg för WISSA-VM justerade. 

 

Den avgående styrelsen för Sällskapet Skridskoseglarna, 17 okt 2013,

 

 

Tomas Forsman

 
 
REVISIONSSBERÄTTELSE 1 JULI 2012 - 30 JUNI 2013
Revisionsberättelse för Sällskapet Skridskoseglarna säsongen 2012-2013.
Jag har granskat sällskapets räkenskaper och funnit att allt står rätt till och räkenskaperna är korrekt utförda.
Uppsala den 16 sept 2013.
Mikael Brandt
 
 
FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 1 JULI 2012 - 30 JUNI 2013
Den ekonomiska sammanställningen från deltagandet i WISSA-VM är inte klar.
 
 
MOTIONER
 
Antal uppbokade datum för SM Kitewing
Styrelsen håller med motionen om att rekryteringen till skridskosegling är låg. Styrelsen tror dock inte att skälet är att vi har för många uppbokade datum för SM. Om vi har många duktiga seglare i landet som skulle kunna vara med på SM och inte är det så är det klubbarnas och seglingskompisarnas skyldighet att locka med dessa seglare till SM. Förändringen till 4 bokade helger gjordes inför den senaste säsongen. Bara en helg av dessa erbjöd bra förhållanden. Vi är rädda att färre spikade datum riskerar att leda till ingen verksamhet alls. Därför planeras för 4 helger även kommande säsong.
Styrelsen föreslår årsmötet att avslå motionens förslag om att skriva in i reglerna om 2 SM-helger.
Styrelsen föreslår årsmötet att bifalla motionens förslag att ta bort punkten i reglerna om att förbjuda annan kappsegling på en SM-helg.

Kitewing-SM på skidor  
Det finns inget i våra regler som förbjuder segling på snö eller med skidor. Styrelsen tycker att det är bra att reglerna inte är onödigt tvingande och därmed medger viss valfrihet och handlingsutrymme. Däremot har styrelsen inte uppfattningen att majoriteten av seglarna är positiva till att genomföra SM på snö med skidor. Det stämmer att WISSA oftast genomför VM-tävlingarna i course på snö med skidor men vår uppgift som skridskoseglare bör vara att i detta fall försöka ändra på WISSA:s inställning och förlägga VM till platser som faktiskt kan ha blank is.
 
Styrelsen föreslår årsmötet att avslå motionens förslag om att skriva in  i reglerna om SM på snö.
 
 
VERKSAMHETSPLAN
Sällskapet Skridskoseglarna ska:
 • främja ökat utövande av skridskosegling
 • anordna nationella tävlingar
 • planera tävlingssäsongen
 • följa upp regler och klassbestämmelser
 • utse deltagare för internationella tävlingar
 
För att nå dessa mål avser Skridskoseglarna säsongen 2013-2014 att: 
 • sprida information genom diverse media (mass-SMS till seglare, isseglingsforum, facebook, video på Youtube, presskontakt)
 • bredda skridskosegling nationellt och internationellt (delta i WISSA-VM och eventuellt annan internationell tävling, välkomna nya klasser, hjälpa nya klubbar, bjuda in seglare från våra grannländer, segling bandyplan)
 • stötta juniorsatsning i klubbar (samordna juniorläger med övriga isseglare, hjälpa till med material och teknik, hjälpa med bidrag för träning och tävling)
 • samordna SM och rikstävlingar med arrangerande klubb (priser, banläggning, resultat)
 • samordna bidragssökande för inköp av ban- och säkerhetsutrustning
 • arbeta för ökad rekrytering (nya tävlingsformer, nya tävlingsplatser, engagera föräldrar)
 • sprida kunskap om is, issegling, regler, utrustning, sällskapet
 
 
BUDGET

Utgifter 
    500 SEK   Träning på Studenternas IP
  9000 SEK   SM 
  1300 SEK   Nordea plusgiro
    700 SEK   Domän
    500 SEK   SISF
40000 SEK   WISSA
52000 SEK   Summa
 
Inkomster
  2000 SEK   Medlemsavgifter
10000 SEK   Administrationsbidrag
40000 SEK   Elitstöd
52000 SEK   Summa 
  
 
PROGRAM
 • 30 nov ev Short-track på Studenternas IP
 • 14-15 dec Tävling Short-track
 • 4-6 jan Juniorläger
 • 11-12 jan SM-helg 1
 • 25-26 jan SM-helg 2
 • 8-9 feb SM-helg 3
 • 15-16 feb SM-helg 4
 • 2-10 mar WISSA-VM Ryssland
 •  

  Skribent: Tomas Forsman
  E-post: This is a mailto link

  VM 2022
  14-19 feb
  Estland


  Svenska Isseglarförbundet
  Svenska Isseglarförbundets logotyp

  Is och snösegling i Sverige
  Facebook Kitewing Sweden

  Köp & sälj Issegling
  Facebook köp sälj Issegling

   

   Köp Draksegel 

  SAIL365-logga

  Surfspot Logga

   

  Företagsevent?
  Presentkort?
  Kolla!

  OutdoorEvents

  Postadress:
  SS Skridskoseglarna - Issegling
  Torgny Lagerstedt, Döbelnsgatan 89
  11352 Stockholm

  Kontakt:
  Tel: +46707778785
  E-post: torgny.lagerstedt@bl...

  Se all info